Η AWAFE σχεδιάζει νέες εμπειρίες οινοτουρισμού στην Αττική

Η AWAFE σχεδιάζει νέες εμπειρίες οινοτουρισμού στην Αττική

Με διάθεση για υλοποίηση νέων δράσεων και όραμα για τον οινοτουρισμό στην Αττική, πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή Γενική Συνέλευση του οινογαστρονομικού Συνδέσμου Attica Wine and Food Experience (AWAFE) με την υποστήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων “Acropolis”, τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, στους χώρους της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου του Υπουργείου Τουρισμού.

Τη Συνέλευση, στην οποία συμμετείχαν ιδρυτικά και ενεργά μέλη, καθώς και φίλοι του Συνδέσμου, χαιρέτισαν η υφυπουργός Τουρισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη και ο εντεταλμένος δύμβουλος για τον τουρισμό της Περιφέρειας Αττικής, κ. Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος. Παρόντες ήταν, επίσης, ο αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, κ. Βασίλειος Μπέκας, ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων “Acropolis”, κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης και η διευθύντρια της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, κα Χαρά Κοβούση.

Στο φιλόξενο χώρο της Σχολής Αναβύσσου, οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν ιδέες και προτάσεις για την πορεία και το έργο του Συνδέσμου ενώ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν κρασιά – μελών του δικτύου και το μενού που σχεδίασε ο σεφ του Δειπνοσοφιστήριον Catering, κ. Στέφανος Σωτήρχος.

“Αν και είχαμε κάποιες απώλειες σε βασικά μέλη, λόγω της κατάστασης του κορωνοϊού, είχαμε καλή συγκέντρωση. Μέλη που είχαν αρκετό καιρό να έρθουν, ανταποκρίθηκαν με διάθεση δουλειάς. Νομίζω πώς μπορούμε μέσω επιτροπών του Συνδέσμου, να ετοιμάσουμε προτάσεις προς τους φορείς για να υλοποιηθούν κάποια πρότζεκτ που έχουμε στο μυαλό μας και να φθάσουμε κοντά στο όραμά μας, το στόχο μας”, τόνισε η κα Μαρία Αλιφραγκή, πρόεδρος του Attica Wine and Food Experience (AWΑFE).

Η ομάδα του Συνδέσμου AWAFE αποτελείται από παραγωγούς κρασιού και επαγγελματίες από τον χώρο της γαστρονομίας, του τουρισμού και των Μέσων Ενημέρωσης. Στόχος της είναι να επεκτείνει την εμπειρία επίσκεψης στα οινοποιεία της Αττικής, συνδυάζοντάς τη με επισκέψεις σε κοντινούς αρχαιολογικούς χώρους, εστιατόρια υψηλού επιπέδου και θεάματα.

ΠΗΓΗ: traveldailynews.gr